Hundeadfaerd.dk

 

 

Velkommen     Adfærdsregulering    Hundepasning    Katrines Hundeskole

Hundene    Kontakt   Links


 

 

 

 

 

 

Hundene

 

Katla

 

..en islandsk fårehund på 1½ år som jeg har overtaget i januar 2011. Hun var meget stresset hvor hun boede og spiste alt hvad hun kom i nærheden af, bla urtepotteskjulere, opvaskebørster og lammeskind.

Hun er blevet rigtig god til kontakt og kommer også nu - for det meste når man kalder. Hun har en meget kræftigt hyrdegen, specielt når det handler om biler - her kan hun gå fuldstændig amok når ser eller høre dem.

Hun er helt fantastisk selskabelig i forhold til andre hunde og er meget glad for børnene derhjemme.

Meget klikkerklog hund som er begyndt at træne rally og alm. lydighed sammen med mig.

 

 

Iljan

..er en islandsk fårehund på 11 år. Han startede med at være bange for alt: Lyde, mennesker, bevægelser - alt. Siden da er vi nået rigtig langt sammen og han har det meget bedre. Han er stadig usikker, men fungerer fint i hverdagen. Iljan og jeg har trænet Agility i DCH og vi har også fået kørekort, med meget gode resultater og ros. Nu går vi til konkurrencer i rally lydighed og han er blevet rally ekspert.

Han er efterhånden blevet glad for vores børn, da han har fundet ud af at de bare skal være her. I starten var vi lidt i tvivl om det ville gå, men nu er der ingen problemer.

Han er nu gået på pension, hvilket han slet ikke er tilfreds med men han kan ikke holde til konkurrence ræset mere. Iljan er desværre blevet aflivet p.g.a. alderdom.

Freya

 ...er desværre ikke mere.

 

 

 

 

Lidt om racen

Den Islandske Fårehund er oprindeligt en urnordisk spidshund - en type hund man har kendt i Norden siden jægerstenalder. Med de nordiske vikingers bosættelser på Island kommer hunden til øen – deraf navnet Islandsk Fårehund.

Det karakteristiske ved den er spids snude, opretstående ører og halen rullet op på ryggen. Størrelsen for en Islandsk Fårehund er ifølge racestandarden ideelt for tæver 42 cm. og hanhunde 46 cm.

Det første indtryk man får af en Islandsk Fårehund er en glad og venlig hund, der gerne hilser på alle og elsker at blive klappet. Racen er meget social og en udpræget familiehund, som er meget hengiven overfor alle. Den vil helst være sammen med sine mennesker hele tiden, følger dem rundt i huset og lægger sig for deres fødder. Men da den også er en hyrdehund, har den samtidig hyrdehundens karakteristiske egenskaber som intelligens, selvstændighed og en stor arbejdsvillighed, hvilket gør den utrolig lærenem. Til gengæld har den næsten intet jagtinstinkt.

www.hundeadfaerd.dk * asselkærvej 6 * 7860 spøttrup * tlf. 30510158 * email: katrine@hundeadfaerd.dk