Happy doodles

Pasning, opdræt og træning i kærlige omgivelser

Doodler findes i mange udgaver

Hvad er en doodle?

En doodle er en puddelblanding. Bella er en Goldendoodle f1, hvilket er en blanding af golden retriever og puddel. Frida er en Cockerdoodle f1, hvilket er en blanding af cockerspaniel og puddel. Der findes et utal af andre puddelblandinger, der hedder -doodle eller -poo til sidst. Alle er blandinger og man kan derfor ikke være 100% sikker på udfaldet når man parrer to forskellige racer, hvordan de falder ud. 

Hvorfor blande racerne?

Alle racer er i sin tid kommet til ved at blande racer eller ved avl på udseende, fysik eller samarbejdsevner. Nu hvor hunde efterhånden mest er et ekstra familiemedlem, og ikke så mange til arbejdspartner, er mange folk bevidste om at de helst ikke skal fælde så meget og de må meget gerne i mange tilfælde være allergivenlige. Det er dog vigtigt at pointere at en puddelblanding ikke nødvendigvis er allergivenlige og fældningsfri. Det kommer an på hvilke gener der skinner igennem. Det er også meget vigtigt at man tænker over hvilke typer hunde og racer man blander, da nogle blandinger kan gå helt galt, fordi racerne har modsatrettede instinkter. 

Behov

En doodle har de samme behov som alle andre hunde. Den skal gerne starte til træning lige så snart du får den hjem, så den kan blive trænet og socialiseret fra starten og derved undgår du en helt masse problemer, som kan komme, når man ikke har været afsted.

Herudover har doodler også brug for motion, aktivering og der er en del pelspleje. Herudover skal man også være opmærksom på at de skal have forsikring og vaccination.

Pelspleje.

Alle doodler har pels, nogle er meget krøllede, andre er mindre krøllede og fælder en del. Nogle kan også få en hel fleece agtig pels og andre igen har trimmepels. Når i køber doodler er det godt at lave research på de racer den er blandet af, og spørg avler hvordan deres erfaring er med pelsen og hvad de gør.

Min erfaring med de doodler jeg avler, er at dem, der er krøllede kræver grundig børstning cirka en gang om ugen, så det ikke filtre. Hvis man holder pelsen kort, er den lettere at holde. Er de ikke så krøllede, vil der også være mindre tendens til filter.

 

Forklaring på generationerne.